Dagje kartcircuit Alnone Lelystad

Hierboven de foto’s van het hele gebeuren:

Afgelopen dag(Zaterdag) weer lekker naar Alnone in Lelystad gereden na een overheelijke BBQ bij vrienden afgelopen Zondag.
Rond 13:00 uur kwam ik aan, en er waren drie klanten, waaronder Nigel, waarmee ik ‘Formula Alnone’ ga rijden vanaf eind augustus dit jaar.

Dus ik heb mijn camera weer eens ter hand genomen en wat foto’s genomen van Nigel in zijn RK1, wat overigens echt een beest is van een kart 😉
Na het fotograferen van Nigel ben ik ook de baan op gegaan met een Pro-Kart, ik heb daar ongeveer 15 minuten mee gereden en het ging eigenlijk best goed 😀

Mijn snelste tijd was net zo snel als de vorige keer onder veel betere weersomstandigheden(gisteren was het veel en veelste warm voor de banden/baan) het voelde beter aan qua lijnen rijden e.d.

De volgende keer als het wat koeler is dan ben ik ervan overtuigd dat er een halve seconde van  de snelste tijd af moet kunnen welke gisteren een 26,087 was en de vorige keer een 26,084. Maar toen was mijn gemiddelde tijd een 28,171 en gisteren was dat een veel betere 26,776 ! Er zit echt verbetering in dus 🙂

Na het kijken van de kwalificatie van de Formule 1 op het vernieuwde Silverstone circuit in Engeland een aantal uur staan praten.

Toen gingen Nigel en zijn vader weer vertrekken en kwam er een kerel langs die ik de vorige keer ook al had gesproken ook een hele tijd mee staan praten, toen had ik opeens toch weer zin om te rijden.

Die paar uur pauze had ik wel nodig moet ik zeggen want ik was helemaal gebroken van die 15 minuten rijden op die Pro-Kart alles deed zeer 😉 Niet dat dat verwonderlijk was want ik hadde dag dáárvoor(Vrijdag) ook al ruim een uur gekart.

Maargoed ik wilde dus weer rijden, dus ik zei tegen Christian dat ik graag 2 heats achterelkaar zónder pauze ertussen wilde rijden op de normale huurkarts.

Ik wilde dit perse omdat ik graag wilde zien hoe constant ik nu kon rijden en vooral of ik minder fouten kon gaan maken.

Het doel was geen enkele keer een pion raken(dat doe/deed ik altijd veel te regelmatig namelijk), want tijdens een race kost dat een straf elke keer.
Nou mijn doel is behaald haha, geen enkele keer een  pion geraakt en geen enkele keer dwars gegaan.

Eigenlijk alle rondjes redelijk strak gereden. De laatste paar rondjes, vanaf rondje 57 tot en met 65 ging het een heel stuk langzamer omdat er twee hele kleine kinderen de baan op gingen en ik wilde koste wat het kost geen gevaarlijke situaties veroorzaken dus telkens als ik in de buurt kwam van hen ging ik er praktisch stapvoets langs.

Mijn snelste tijd die sessie was een 28,912, wat een verbetering is van de snelste tijd met die kartjes door klanten neergezet, de vorige snelste tijd had ik neergezet met een 28,994 onder iets betere omstandigheden(ook niet ideaal toen want toen begon het heel zachtjes te regenen).
De meeste rondes die ik deze sessie reed waren rond de 28,9 ~ 2 9,3 . Door het langzame rijden de laatste paar rondes was de gemiddelde tijd een 29,421 helaas 🙂

4 thoughts on “Dagje kartcircuit Alnone Lelystad

 1. Diabolical

  Hey Priyantha,

  Success vanaf augustus. Ik hoop dat je hoog eindigd. Heb je een eigen kart of huur je er een tijdens de wedstrijden?

  Btw, wat extra uitleg over die ‘Formula Alnone’?

  Reply
  1. Priyantha Post author

   Het zijn races met huurkarts 🙂
   Ik heb dan ook geen eigen kart.
   ‘Formula Alnone’ houd eigenlijk in dat er maandelijks een 2-uursrace is en die moet rijden met minimaal 2 personen als team.
   Je wisselt dan af elke 20~25 ronden met elkaar. Het gaat erom wie de meeste rondjes aflegt, dus de gene die het meest constant rijd en de minste fouten maak(pionnen niet raken dus!) die wint dan vervolgens 🙂

   Reply
   1. Diabolical

    Dat gaat wel goedkomen dan. Het is dat het tever is anders had ik wel eens een keertje komen juichen voor je ;).

    Nogmaals success in ieder geval!

    Reply
 2. thieme

  hallo
  leuke fotos van mijn zoon
  alleen moet je de tekst boven even aanpassen heb toch wel zon 5a6 pionen zien vliegen maar zet hem op en zie je wel weer in lelystad

  gr thieme

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *